"Η ώρα της εκκίνησης"

21-25 Μαΐου  2018  στο Αθλητικό Κέντρο του Π. Φάληρου θα διεξαχθεί ο «Σχολικός Αθλητισμός Δ’ Αθήνας». 5000 μαθητές από 51 Γυμνάσια θα συμμετέχουν σε 9 αθλητικές δράσεις (Υδατοσφαίριση- Καλαθοσφαίριση- Μπάντμικτον, Τοξοβολία, Τζούντο, Ποδόσφαιρο, Λειτουργικά Παιχνίδια, Αντισφαίριση και Ξυλορακέτες) σχεδιασμένες να προσφέρουν στα παιδιά τη χαρά της συμμετοχής, της διασκέδασης, του παιχνιδιού, της συμφιλίωσης και της διαθεματικής εκπαίδευσης. Συνδιοργανωτές και αρωγοί της εμφανιζόμενης προσπάθειας η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Δ’ Αθήνας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής του Νότιου Τομέα, τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Be Active) και το Δήμο Παλαιού Φαλήρου.
 

Στην συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε  σήμερα Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλίμου «Βασίλης Κατσής», απηύθυναν χαιρετισμό οι διευθυντές εκπαίδευσης Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας κ. Βαρελάς Αριστοτέλης και Κέντρος Γεώργιος, οι σχολικοί σύμβουλοι Φυσικής Αγωγής -συντονιστές Ηρακλής Κέλλης και Μαρία Παπαδοπούλου, ο Αντιδήμαρχος του Π. Φαλήρου κ. Γιάννης Φωστηρόπουλος και η Πρόεδρος της σχολικής επιτροπής του Δήμου Αλίμου κ. Σύρμα.

Την παρουσίαση της δράσης ως προς τα οφέλη, το χαρακτήρα της, την φιλοσοφία, το σκοπό και τους συμμετέχοντες φορείς παρουσίασε η υπεύθυνη της ομάδας φυσικής αγωγής κ. Μαρία Τσανάκα και το λογότυπο και τα δημιουργικά  ο εκπαιδευτικός γραφιστικής του ΕΠΑΛ Αλίμου κ. Άγγελος Κωνσταντινίδης. Για τη διαθεματική προσέγγιση της δράσης  με το πρόγραμμα ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης αθλητικών παπουτσιών ενημέρωσε ο εκπρόσωπος του "ινστιτούτου ομάδα για τον κόσμο"  Γεώργιος Καζαντζόπουλος. Στη συνέντευξη παρευρέθηκαν εκπρόσωποι ομοσπονδιών που μετέχουν και η Ολυμπιονίκης του Τζούντο Μαρία Καραγιαννοπούλου.